27
January
2019

За залата и приятелите

Мина Иванова

Цял живот съм се занимавала със спорт, започнах със спортна гимнастика, модерен балет, спортни танци, баскетбол, футбол, волейбол, тичане, фитнес и накрая започнах интензивните функционални тренировки.
Ходех на няколко места преди да си намеря точното място – Run and Gain.

Първата ми тренировка в Run and Gain беше януари месец 2018, в събота, дори си спомням, че закъснях и когато влязох в залата, заварих групата на земята да се разтягат преди тренировка.
Илиян ме поразпита добре, с какъв спорт съм се занимавала, провери тогавашните ми възможности и от тогава досега не е спирал да ме предизвиква, което е и една от причините да ходя всеки ден.

Любопитството от следващото предизвикателство, написано на дъската, емоциите, с които се зареждам от всички хора, с които тренирам, и разбира се онова приятно чувство, което изпитваш след тренировка са нещата, които ме карат да се връщам пак и пак в залата.

Първоначално тренирах 3 пъти в седмицата и постепенно започнах да ги увеличавам. От пролетта започнах всеки делничен ден, сега понякога ходя и в събота.
Ходила съм с главоболие, болна, контузена и с брутални мускулни трески, и нищо не ми помага по-бързо да се възстановя така, както тренировките. Ха-ха-ха, може да звучи налудничаво, но е факт.

През изминалата година създадох страхотни приятелства и спомени за цял живот.
Освен, че тренираме заедно, забавленията ни също станаха общи. Често се събираме и извън залата. Дали ще е някъде да хапнем и пийнем, или на планина да се поразтъпчем, че дори и на спа да разпуснем.  Както обичаме да казваме – “Съчетаваме полезното с приятното!”

Скоро ни предстои поредният лагер, където ще работим върху техниката си на изпълнения на различни упражнения и разбира се – лични постижения (хмм…дали ще дръпна 100кг тяга на Белмекен 😀 )

Много жени ги е страх да работят с тежести, защото смятат, че ще заприличат едва ли не на мъже. Това определено не е така, тежестите са ключа към здравото и добре изглеждащо тяло. И все пак – нали затова имаме добър треньор, който да преценява кога и колко. Най-важните неща за треньора ни и всички нас са здравето и безопасността!

Лично аз благодарение на работата ми с тежести изгорих доста подкожни мазнини и оформих и изградих мускулите си, което с кардиото само няма как да стане

Ще ви кажа само, че не трябва да се притеснявате да отидете на групова тренировка, без значение по какво, защото всички сте там с едни и същи цели. Груповите тренировки ще ви помогнат да създадете приятелства и ще ви е още по-приятно да ходите и редовно и спортувате!

Ако историята на Мина ви е харесала и искате да проверите на място – елате да тренирате с нас.