Аля

Климентинова

Атлетика за деца

Аля Климентинова е поредният пример за професионализъм и опит в сферата на спорта. Спортът влиза в живота на Аля от ранна детска възраст и става ежедневие с приемането й в първото спортно училище в гр. София – СУ „Ген. Владимир Стойчев”.  Естествено продължение в академичен план е завършването на степени бакалавър – треньор по лека атлетика и магистър по спорт за високи спортни постижения – кондиционна подготовка към Национална Спортна Академия.  Целият този опит върви ръка за ръка с постижения на родна и международна сцена – многократна републиканска шампионка на скок височина, балканска шампионка за девойки, бронзова медалистка за девойки на световно първенство.

След такива високи спортни постижения Аля поема по възможно най – добрия път, предаване на опит и познания като професионален треньор. Била е кондиционен треньор на различни баскетболни клубове – Шампион, Септември, Левски, ЦСКА, а опитът й с тренирането на деца в сферата на леката атлетика е вече над 6 години.

Щастливи сме, че Аля е част от екипа на Run and Gain и с увереност твърдим, че е чудесен избор за треньор на нашите деца.
Аля ще води лека атлетика и спортни игри за деца в дните понеделник, сряда и четвъртък в ЗАЛА ЯКУБИЦА.