Благовеста

Александрова

Weightlifting

Благовеста Иванова е завоювала две втори места на Републикански първенства по вдигане на тежести, както и титлата Шампион на Шампионите* при жените в Силов трибой без екип – категории 72 и 84кг.

Постиженията, които и носят титлата Шампион на Шампионите са в категория 72 кг – 150 кг клек, 85 лег, 175 кг мъртва тяга и в категория 84 кг – 170 кг клек, 100 лег, 190 кг мъртва тяга. Благовеста е многократна Републиканска шампионка в кат. 72 и 84 без екип и е участвала на Европейско първенсто по Силов трибой в Тарту, Естония. В зала успява да достигне до 190 клек, 100 кг лег и 200 кг мъртва тяга.

С титлите си Благовеста Иванова успява да се запише като най-силната жена в България, дисциплина Силов трибой, три години по-късно рекордът ѝ в двете категории все още не е подобрен. Възпитаник на НСА “Васил Левски”, специалност треньор по вдигане на тежести, обича да работи с хора и изпитва влечение по Crossfit и функционални тренировки.

*Титлата Шампион на Шампионите в силовите спортове се дава на състезателя, който е направил най-голям тотал (трите упражнения) спрямо личното си тегло.

Използвайте възможността да изчистите техниката си на вдигане на тежести под вещия поглед на Благовеста в Run And Gain Sports Club.