09
May
2019

Train and attain

Радослав Цветанов

„БАМ“, „ТРЯС‘, „БАМ“, „ТРЯС“. „ХАЙДЕ! ДАВАЙ, МОЖЕШ ОЩЕ!“

„ААААА!!!“.

Залата беше изпълнена със звуци, звуците на малко над половин дузина човека, които се бореха. Борбата беше с болката в мускулите, ставите, с онова малко гласче в главата, което ти казва „стига толкова, тежко стана“. Те обаче не се предаваха, защото целта им беше да победят и да станат по-добри версии на себе си, тук и сега. Their goal was to “Run and gain”.

С тази епична гледка започна и моят път в тъй наречените интензивни функционални тренировки.

Идеята обаче дойде преди това.

Както мнозина други млади хора и аз работя на компютър. Щракането на клавиатурата, кликването на мишката, безкрайните работни срещи и екселски таблици са само част от ежедневието ми. Умората след работа, желанието да си починеш и да не се занимаваш с нищо друго. И аз бавно, но сигурно попадах в плен на тази илюзия. Лека, полека губещ физическата си издръжливост. Задъхващ се по стълбите, карайки колело или губещ въздух по време на игра на футбол.

Един ден се замислих. На колко години се чувствам? И отговора не ми хареса. Системното обездвижване беше проблем. Проблем, който отиваш далеч отвъд това как изглеждам или колко тежа. Проблем, който ми пречеше на фундаментално ниво – не се чувствах комфортно в собственото си тяло. И нещо трябваше да бъде направено.

Аз съм принципно спортен човек, въпреки работата ми. Играя футбол 2 до 4 пъти на седмица, карам колело понякога. Но това не беше достатъчно. Имах нужда от нещо,  което да тренира не само тялото ми, но и духа ми. Нещо което да вкара дисциплина в живота ми. И точно тогава забелязах пост във фейсбук за зала наречена “Run and gain”. Една близка приятелка – Мария, ми препоръча силно тренировките там и реших да се пробвам.

7 януари 2019. Това беше началото. Тринадесет седмици по-късно и над 30 тренировки и 1 тренировъчен лагер, спокойно мога да кажа, че съм доволен от избора си. Физически и психически израснах, събуждам се всеки ден все по-мотивиран и надъхан да преборя си, така че да подобря живота си.

От тук нататък планът е ясен. От този месец 3 тренировки на седмица. Юли месец лагер.

Целта е пред мен. От мен зависи да продължа. Да продължа да бягам напред към целите си и да печеля, да печеля здраве, нови запознанства и мотивация, която да ме направи по-добър.

Аз съм готов, а ти?

Ако историята на Радо ви е харесала и искате да проверите на място – елате да тренирате с нас.