17
October
2017

Първите “300” дни на Мартин Стоянов в Run And Gain

Равносметката на едно момче което ние от Run And Gain Sports Club  чувстваме повече като част от екипа ни от колкото като човек който просто идва да тренира. Нашите поздравления за теб Марто с пожелания да продължаваш в същият дух. 😉

“Над 300 тренировки, над 300 дни мазоли и рани по ръцете, мускулни трески, синини по краката от щангите. Това е само кратката равносметка за 1 година откакто се сблъсках с новата ми страст Run and Gain Training. Смесица от високо интензивни упражнения съчетани с тежести или движения със собствено тегло. Истински важните неща, с които се сблъсках, а именно уроците които научих и ме промениха към по-улегнал човек, и трениращ.”

Урок 1 : Никога не си достатъчно подготвен за Run and Gain Training. Колкото и време да сте тренирали, каквото и да сте тренирали, това никога няма да е достатъчно. Първата тренировка ще бъде изпитание за вас, но това не значи, че трябва да се откажем! Стискаме зъби и се връщаме отново.

Урок 2 : Търпение му е майката. Хората са казали, че “хубавите неща отнемат време” и са прави. За да започнеш да се развиваш в този спорт е необходимо търпение и всичко става възможно. Няма хапче, което за една нощ ще Ви направи с перфектна фигура, ще Ви даде най-добрите постижения или ще Ви даде психика на състезател. Единственото което се изисква е да не се отказвате. Всичко си идва само.

Урок 3 :  Треньорът винаги е прав. Моята основна грешка първите 4 месеца беше моето бунтарство и инат срещу тренировъчният модел на нашият треньор. Смятах, че нещата, които ме кара да правя ме отдалечават от така мечтаната форма и цел, но уви това беше едно сериозно заблуждение. Доверете му се и ще видите, че всичко ще си дойде точно на мястото! И да, негова цел е да Ви вкара в отлична форма, да Ви изгради ментално и прочие, но преди всичко той трябва да Ви запази здрави. Затова слушайте какво той има да Ви каже.

Урок 4 : Комфортът-ЗАБРАНЕН. Тази дума трябва да изчезне от речникът Ви стане ли въпрос за Run and Gain Training. Дори и най-малката проява на комфорт значи, че вие трябва да смените работното тегло или комплексите трябва да станат по-трудно и дълги. Излизате ли извън зоната си на комфорт Вие ще продължавате да предизвиквате себе си с трудности и няма да спирате развиването си.

Урок 5 : Уважавай хората с които тренираш. Освен добре изградени тела, всеки занимаващ се с групови занимания или друг вид спорт има възможността да си спечели нови приятели.

­Урок 6 : Ученето няма край ! Това е спорт, който всеки път ще те накара да се сблъскаш с нещо ново, да трябва да преодолееш нещо ново, да научиш нова стратегия, техника, ново нещо за себе си. Безкрайното личностно развитие, ни дава шанс да изпитваме тази непозната емоция на новото и неоткритото.

Урок 7 : Почивката не е страшно нещо! Всеки, който е решил, че иска да се отдаде по-сериозно на тренировките ще дойде един момент в който може да се прояви така нареченото “прегравяне”. Това е следствие на прекомерно количество тренировки, недостатъчно време за почивка. Още една сериозна грешка, която допуснах е че дълго време смятах почивката, за нещо вредно и страшно, но напротив. Една добре структурирана почивка, може освен добре да Ви възстанови, но и да помогне за развитието на тялото.

Урок 8 : Оставете емоцията вън от залата – емоцията по време на тренировка изключително много пречи. Ако си мислите, че като се хвърляте като лудите във всеки един комплекс ще сте ползотворни, жестоко се лъжете. Както във всеки един спорт, така и тук винаги трябва да бъдете с изградена стратегия за всеки един комплекс и може да сте сигурни, че резултатите които ще постигнат ще бъдат далеч по-добри от това което ще постигнете ако не премерите всяко едно Ваше действие и движение.