Атлетика и спортни игри за деца

60

minutes

Треньори

Приятели,
Атлетика и спортни игри за деца няма да се провежда на 21.02 (Четвъртък). През останалото време сме с редовен график, който е описан тук

Защо лека атлетика и спортни игри за деца?

Ползите от спортуването при децата са безспорни. Всеки човек, независимо от пола, възрастта и убежденията си, ще може да изброи поне 3 явни ползи от спорта в живота на подрастващите. Изборите в днешно време са много и можем да запишем детето си на всякакви видове занимания.

Но защо точно да изберем лека атлетика за децата си?

Някои занимания са модерните на деня, други – мечтата на родителя, трети – съвет на комшията, а леката атлетика е в основата на всички. Защо мислите в часовете по физическо възпитание има части от атлетиката? Защо всеки един спортист се обръща към треньори, за да подобрят цялостната му кондиция с атлетически упражнения?

Отговорът е ясен

Елементите от атлетиката са заложени във всеки един спорт.  Познатата „Царица на спортовете“ развива цялостно тялото на човек, било то дете или възрастен.  Много спортове развиват отделни части на тялото повече за сметка на други, но при леката атлетика цялостната структура на тялото е постоянно усъвършенствана и укрепвана.

Адаптивност

Децата, занимаващи се с атлетика, лесно могат да се адаптират към всякакви видове спортове и да напредват с удивителна лекота. Физически, те изграждат едно високо ниво на координация, бързина и издръжливост, а психически – развиват концентрация, воля и адаптивност. Хич не е зле да имаш такъв малчуган в дома си, нали?

Все още ли се чудите как да отделите дето си от таблета, телефона или компютъра?

Отговорът е Атлетика спортни игри за деца в Run and Gain Sport Club, водени от лекоатлетката, шампион и специалист с деца – Аля Климентинова.

  • За кого са подходящи заниманията? Деца от 6 до 15 години
  • Къде? Зала ЯКУБИЦА
  • Кога? Вторник и четвъртък – 17:30ч.

Не е необходима предварителна резервация и всички са добре дошли. 🙂